Pružena ruka saradnje: DIREKTORICA MSJA, ZENEPA LIKA POSJETILA NAŠU ŠKOLU

Prije nekoliko dana našu školu posjetila je direktorica MSJA - Dr. Martin Schneider-Jacoby Association, Zenepa Lika,koja se sastala sa direktoricom Arditom Kovačević i i osobljem škole koje su sačinjavali nekoliko profesora naše škole.Na ovom vrlo pozitivnom i motivirajućem sastanku, direktorica MSJA, Zenepa Lika obratila se direktorici Arditi Kovačević i osoblju gimnazije s inicijativom koja ima veze sa poboljšanjem i raznim idejama uređenja vrta i prostora oko zgrade, integracija građana iz susjedstva, studenata, lokalnih institucija i šire.
Razgovarano je o zaštiti okoliša i intenzivnijem uključivanju osoblja i učenika, a razgovarali smo i o pitanju rješavanja "segregacijskog" zida i štete koju ovaj zid nanosi, ne samo u pogledu poplava s obje njegove strane već i u humanitarni aspekt.
Veoma plodan sastanak završen je obostranom iskazanom voljom i željom da se stvori atmosfera za ljepše i integrativnije okruženje za sve.
Svi smo pozvani da doprinesemo "postoji nit" ...“ – apeluje Zenepa.
Za prvu aktivnost smo se dogovorili.
Zejnepa nas uvjerava da MSJA - Dr. Udruženje Martin Schneider-Jacoby uvijek će biti spremno na suradnju i doprinijeti da naš grad učini inkluzivnijim i zelenijim. „Uživamo raditi zajedno“ poručila je Zenepa, zahvalivši se na konstruktivnom sastanku sa nadom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *